fredag 19 april 2013

Organdonation


Allmänt om organdonation

Att tänka sig donera ett organ men att verkligen göra det är en annan sak. Varje år får ungefär 700 svenskar ett eller flera organ donerat då deras egna inte längre är tillräckligt starka för att kunna leva men tyvärr är det inte tillräckligt då fler personer i Sverige väntar på transplantation. Då det inte finns tillräckligt med organ innebär det att ett flertal personer dör varje år då de fattas organ. 

Att genomföra en transplantation innebär att man ersätter sjuka organ och vävnader med friska som transplanterats från en annan människa. De organ som vi främst transplanterar är njure, lever, hjärta, lunga och bukspottkörteln. Donation av vävnaderna hud, hornhinna, hjärtklaff och benvävnad förekommer och i viss mån genomförs även transplantationer av tunntarm och insulinproducerande celler.

I Sverige genomförs runt 400 njurtransplantationer årligen och 50 hjärttransplantation. 
Idag har möjligheterna att en transplantation ska lyckas ökat drastiskt vad som är avgörande om en organdonation ska lyckas är att det nya organet inte stöts bort från kroppen men det kan i stor utsträckning förhindras med rätt medicinering. 

Om man väntar på en transplantation av ett organ så måste det ske snabbt. Den som väntar står hela tiden stand by och måste gå med sökare på sig för att så snabbt som möjligt kunna transplanteras då organen är i behöv av syresatt blod för att inte dö. 

För att kunna transplantera ett organ krävs att personen har avlidit i total hjärninfarkt i respirator på intensivvårdsavdelningen på sjukhuset. Vilket tyvärr gör så att lika många organ som önskat kan doneras.  

Vävnader däremot är inte beroende av av syresatt blod när det tas till vara. Sjukvården har 48 timmar på sig att ta till vara på vävnader och vävnader som hornhinna och hjärtklaff kan sedan lagras i vävnadsbanker. Vävnadsdonation är möjlig när döden konstaterats genom att andning och blodcirkulation har upphört i kroppen. 

Vem kan bli organdonator?
Att bli organdonator ska vara möjligt för nästan vem som helst oavsett ålder men givetvis krävs en noggrann individuell medicinska genomföras av alla som anmält sig till aktuella donatorer. 

Det finns även speciella anvisningar och regler över vad som gäller vid donation.
  • man får en inte donera biologiskt material som inte kroppen kan återbilda eller om det är organ vi inte har fler av
  • Man får inte donera då ingreppet kan innebära allvarliga konsekvenser för liv eller hälsa
  • Man får inte donera som minderårig således man inte gör det till en släkting

Att donera som levande medför inga större risker då man exempelvis klarar sig bra med med en njure då den man har kvar då ökar sin funktion och blir större. 

När man donerar till en familjemedlem kan man donera en del av en lever till en familj och då växer normalt sett den delen av levern ut igen.
Då man donerar till en familjemedlem minskar också risken för att organet ska stötas bort då personerna har liknande immunsystem. Men idag kan man innan transplantation förutse om den kommer lyckas eller inte genom att klarlägga immunsystemet. 

Vad är definitionen av ett organ?
Med organ menas delar av människan som kan separeras, vare sig det är vävnader, blod, celler eller vitala organ. Det kan exempelvis vara hornhinnan, tunntarmen, hud, hjärtklaff och benvävnad, men vanligare är njure, lever, hjärta, lunga och bukspottskörtel.

I Sverige genomförs varje år genomförs cirka 700 vävnadstransplantationer
Hur kan man utföra en organdonation? Sammanlagt kan cirka 600 personer se egen efter att de fått en ny hornhinna transplanterad. 

En organdonation kan komma från en levande person, en död person eller en transplantation från ett foster. Från en levande person kan organet exempelvis föras från en plats i kroppen till en annan plats i samma kropp, detta gäller transplantation av brosk, hud, nerver och blod.

Transplantation från ett foster kan ske genom:
  • När fostret blir ett missfall
  • När fostret avbryts avsiktligt av medicinska eller straffrättsliga skäl
  • Om befruktning sker utanför livmodern.


Förbud mot att sälja och köpa organ
Det är givetvis förbjudet att sälja eller köpa organ men i fattiga länder förekommer det ändå. Detta för att fattiga kan känna sig tvingade till att sälja ett organ till en rik som är i behov av ett nytt. Det förekommer även organstöld från människor och de organen säljs sedan vidare på svarta marknaden.

I Sverige finns speciella åtgärder för hur en organdonation ska genomföras. Som levande givare i vårt land så har man rätt till ersättning för alla de merkostnader som uppstår vid operation och de merkostnader som kan uppstå i efterhand. 




33 kommentarer:

  1. Goddag allihop,
    Sälj en njure. Spara ett liv och tjäna pengar, Am läkare hanadex en specialist för njure köp Vill du sälja din njure för att rädda ett liv? Letar du efter en möjlighet att sälja din njure till ett bra pris så att du kan betala din skuld? är ett tillfälle för dig att sälja din njure för 600.000 pund och högre. Alla intresserade givare bör kontakta vårt team För mer information via e-mail: hanandexspecialist@gmail.com Eller vad är appen? +2349038373723 Se till att du inte tvekar att kontakta oss eftersom vi säkert kommer att se till att vi jobbar med dig och vi kommer också att se till att du tycker om att göra affärer med oss.

    E-post: hanandexspecialist@gmail.com

    Hälsningar

    SvaraRadera
    Svar

    1. OPPORTUNITY TO MAKE QUICK MONEY FOR KIDNEY DONORS;

      WE ARE URGENTLY IN NEED OF KIDNEY

      DONORS WITH THE SUM OF

      $500,000.00 USD, CONTACT US NOW ON

      VIA EMAIL FOR MORE

      DETAILS. +234 9075565949

      blessedkidneycare@gmail.com

      Dr.LUKE PHILIPS OF APPOLO HOSPITAL IN SPECIALIST IN
      ORGAN SURGERY FROM UNITED STATE OF AMERICA, BASE IN
      INDIA. blessedkidneycare@gmail.com

      Radera
    2. Hello all
      am looking few years that some guys comes into the market
      they called themselves hacker, carder or spammer they rip the
      peoples with different ways and it’s a badly impact to real hacker
      now situation is that peoples doesn’t believe that real hackers and carder scammer exists.
      Anyone want to make deal with me any type am available but first
      I‘ll show the proof that am real then make a deal like

      Available Services

      ..Wire Bank Transfer all over the world

      ..Western Union Transfer all over the world

      ..Credit Cards (USA, UK, AUS, CAN, NZ)

      ..School Grade upgrade / remove Records

      ..Spamming Tool

      ..keyloggers / rats

      ..Social Media recovery

      .. Teaching Hacking / spamming / carding (1/2 hours course)

      discount for re-seller

      Contact: 24/7

      fixitrogers@gmail.com

      Radera
    3. VI HAR ETT LÅN TILL DIG ANSÖK OM ETT IDAG OCH VAR GLADA VI ÄR HELA FÖR DIG FR ALLA LÅNTYPER kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
      Hej Behöver du ett snabbt lång- eller korttidslån med en relativt låg ränta så låg som 2%? Vi erbjuder företagslån, personliga lån, bostadslån, autolån, studielån, skuldkonsolideringslån etc. oavsett din kreditvärdighet.
      Personliga lån (säkra och osäkra)
      Företagslån (säkra och osäkra)
      Konsolideringslån och många fler.
      Kontakta oss för mer information om låneerbjudande så löser vi ditt ekonomiska problem du har ditt lån inom 6 -12 timmar. kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
      Vi har ett lån till dig ,





      VI HAR ETT LÅN TILL DIG ANSÖK OM ETT IDAG OCH VAR GLADA VI ÄR HELA FÖR DIG FR ALLA LÅNTYPER kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
      Hej Behöver du ett snabbt lång- eller korttidslån med en relativt låg ränta så låg som 2%? Vi erbjuder företagslån, personliga lån, bostadslån, autolån, studielån, skuldkonsolideringslån etc. oavsett din kreditvärdighet.
      Personliga lån (säkra och osäkra)
      Företagslån (säkra och osäkra)
      Konsolideringslån och många fler.
      Kontakta oss för mer information om låneerbjudande så löser vi ditt ekonomiska problem du har ditt lån inom 6 -12 timmar. kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
      Vi har ett lån till dig ,

      Radera
  2. Vill du sälja din njure? Eller Är du ute efter ett tillfälle att sälja din njure för pengar på grund av ekonomisk avbrott och du inte vet vad du ska göra, kontakta oss idag och vi ska erbjuda dig bra belopp för din njure. Jag heter (doktor Elvis Whyte) är en fenolog på vårt sjukhus som specialiserat mig på njuroperation och vi handlar också om att köpa och transplantera njurar med en levande motsvarande donator. Kontakta E-post: doctorelviswhyte@gmail.com

    SvaraRadera
  3. Vill du köpa en njure eller vill du sälja en njure? Letar du efter en chans att sälja din njure för ekonomisk störning och du inte vet vad du ska göra, kontakta oss idag och vi kommer att erbjuda dig en bra mängd för dina njurar. Jag heter Dr. Vincents är en nefrolog vid UBTH Medical Center. Vår klinik är specialiserad på behandling av njursjukdom, och vi handlar också om köp och transplantation av njurar med en lämplig givare. Vi är belägna i Indien, Turkiet, Nigeria, USA, Malaysia. Om du är intresserad av att sälja eller köpa en njure, tveka inte
    Kontakta oss via e-post.
    E-post: drvincentodigie@gmail.com
    Whatsapp: +2349037279893
    Vänliga hälsningar.
    Dr. Vincent

    SvaraRadera
  4. Do you want to buy a kidney or do you want to sell a kidney? Are you looking for a chance to sell your kidney for financial disruption and you do not know what to do, then contact us today and we will offer you a good amount for your kidneys. My name is Dr. Vincents is a nephrologist at the UBTH Medical Center. Our clinic specializes in treating kidney disease, and we also deal with the purchase and transplantation of kidneys with an appropriate donor. We are located in India, Turkey, Nigeria, USA, Malaysia. If you are interested in selling or buying a kidney, please do not hesitate
    Contact us by email.
    E-mail: drvincentodigie@gmail.com
    Whatsapp: +2349037279893
    Best regards.
    Dr. Vincent

    SvaraRadera
  5. Vill du köpa en njure eller vill du sälja din
    Njure? Det är du
    Letar du efter en möjlighet att sälja din njure för pengar
    På grund av den ekonomiska uppdelningen och du vet inte vad du ska göra
    Gör så kontakta oss idag och vi kommer att erbjuda dig bra
    Mängden pengar för din njure. Jag heter doktor marck
    Jag är en nefrolog vid MARCK Clinic. Vår klinik är
    Specialiserad på njuroperation och vi behandlar också
    Inköp och transplantation av njurarna med
    Motsvarande givare
    Vi är belägna i Indien, Turkiet, Nigeria, USA, Malaysia,
    Dubai, Kuwait, Asien
    Om du är intresserad av att sälja eller köpa njurar, gör det inte
    kontakta oss gärna via e-post.
    E-post: doctormarckclinic@gmail.com

    uppriktigt
    DR MARCK

    SvaraRadera
  6. Hej alla, Karen Health Center har brådskande behov av

    njurdonorer med en bra belopp på $ 300,000.00

    Vi är belägna i USA, Indien och Kenya.

    Intresserad person bör vänligen
     
    kontakta oss nu för mer information.

    E-post: kerehealthcenter@gmail.com
    Ring: +1 631 443 4740

    SvaraRadera
  7. Kära herrn / fru, vi ledningen av Lorena Kidney Foundation Center söker stödberättigade njurdonorer som är villiga att donera / sälja sin njure till summan $ 500,000.00USD, förskottsbetalning $ 250,000.00 USD .. intresserade givare bör kontakta oss via e-post: lorenakidneyclinic @ gmail. com
    lorenakidneyclinic@gmail.com

    Väntar på dina svar

    vänliga hälsningar
    Dr Lorena

    SvaraRadera
  8. Vill du sälja din njure? Letar du efter en möjlighet att
    sälja din njure för pengar på grund av ekonomisk avbrott och du gör det inte
    vet vad du ska göra, kontakta oss idag och vi kommer att erbjuda dig bra
    belopp för din njure. Mitt namn är (Dr Collins) är en Phrenologist i
    st andrew sjukhus. Vårt sjukhus är specialiserat på njurkirurgi och
    Vi handlar också om att köpa och transplantera njurar med ett levande
    en motsvarande givare. Om du är intresserad av att sälja eller köpa
    njur är snälla tveka inte att kontakta oss via
    email: doctorcollins3@gmail.com
    Tack,
    MANAGEMENT.

    SvaraRadera
  9. Vill du köpa en njure eller vill du sälja din
    njure? Är du
    söker efter en möjlighet att sälja din njure för pengar
    på grund av ekonomisk avbrott och du vet inte vad du ska göra
    gör, kontakta oss idag och vi kommer att erbjuda dig bra
    summa pengar $ 400.000 dollar för din njure. Jag heter Doctor MOHAMMED
    är en nephrologist i FRANCISCO HOSPITAL. Vårt sjukhus är
    specialiserad på njuroperation och vi hanterar också
    köp och transplantation av njurar med levande an
    motsvarande givare.
    Vi finns i Indiska, Turkiet, USA, Malaysia, Dubai
    Om du är intresserad av att sälja eller köpa nyre, var snäll och gör det inte
    tveka att kontakta oss via e-post.
    E-post: franciscohospital1988@gmail.com

    Vänliga hälsningar

    SvaraRadera
  10. OFFENTLIGT ANMÄRKNING: Behöver du pengar snabbt? Nytt livssjukhus behöver få njurdonorer som är villiga att donera njurorgan till betalning av 500 000 dollar. Donorer kan vara antingen män eller kvinnor, men måste vara kliniskt hälsosamma med blodgrupp a, b, o + och borde vara från 18 till 55 år. Vi betalar en halv mängd före operationen för att ha nytta av tvivel och vi tar också hänsyn till resekostnader. Om du är intresserad, kontakta sjukhuset nu (Nationalkidneyfoundation156@gmail.com) OBS! Endast för seriösa personer om du är inte seriös, kom inte till oss för att slösa bort vår tid.

    SvaraRadera
  11. Välkommen till BILLYWILLFRED TEACHING HOSPITAL.

    Om du är intresserad av att sälja din njure för att övervinna alla dina ekonomiska problem, erbjuder vi inte gratis, skyldighet att hjälpa internationella patienter att söka behandling
    världsklass läkare. Vill du köpa en njure eller vilja
    sälja din njure? Hitta en möjlighet att sälja din njure till
    stora pengar på grund av den ekonomiska pausen och jag vet inte vad jag ska göra, kontakta oss idag och vi ska vi erbjuda bra pengar för din njure.
    Vi specialiserar oss på medicinsk behandling i första klass som hjärtkirurgi, spinal fusion kirurgi, mastektomy ärmoperation och andra stora operationer. Hjälp dig själv genom att kontakta Via Email: Billywillfred39@gmail.com
    Vi väntar på ditt brådskande svar Lycka till

    SvaraRadera
  12. Detta är en sann livshistoria om mig Fröken Marie och Dr.Raj i Narayana sjukhus, som jag gav en av mina njurar för pengar och han betalade mig lite pengar ($ 290,000,00USD dollar) några dagar innan transplanteringen ägde rum, jag brukade vara väldigt fattig och jag finner det svårt för mig att äta, jag kom över ett vittnesmål som pratade om hur doktor Raj kompenserade honom kraftigt genom att ge sin njure av en ken Sean som sa någon som är intresserad
    borde ge det en försök och komma tillbaka för att vittna, jag kopierade e-postmeddelandet som (narayanahealthcare.in@gmail.com) och mailade honom på mindre än tre timmar jag fick ett svar från doktor och vi föll och jag tog ett djärvt steg med alla nödvändiga avtalen om några dagar jag fick betalt som vi enades om och ett datum togs för operation och fungerade på mig för att rädda patienten utan några problem och jag fick min balanspengar, är jag nu ekonomiskt bosatt och fast, tveka inte att kontakta sjukhuset (narayanahealthcare.in@gmail.com)
    Mitt ekonomiska problem är över i livet och är ett gott liv nu. TACK GUD

    SvaraRadera
  13. Vill du sälja din njure för en bra summa pengar att spendera på nödvändigheter i årets slut? NEW LIFE HOSPITAL söker för närvarande få givare som är redo och seriösa tänkt att donera sin njure. Jag är läkare Bansal, en nefrolog i Clear Water Hospital och Andra grenar på vårt sjukhus finns i de flesta länder, t.ex. USA, NIGERIEN, AUSTRALIEN, UNITED ARAB EMIRATES, etc. Om du är intresserad, kontakta oss via e-post (Nationalkidneyfoundation156@gmail.com) eller meddelande på WhatsApp (+19086661264) OBS! Givare måste vara seriösa och över 18 års ålder med blodgrupp A + ve, B + ve, O + ve. Det handlar om att rädda människors liv och som sådan tolererar vi inte bedrägerier ... Kom till oss med uppriktighet

    SvaraRadera
  14. ÖNSKAR DU DONERA ELLER SÄLJA KIDNEY

    Jag är doktor, Steven Mark behöver du hämta pengar för sjukvårdskostnader, återbetala skulder eller i ett ekonomiskt sammanhang?
    Vänta! anser du att du säljer din njure som ett alternativ. Eftersom vi har många patienter som hör till njurtransplantation,
    Letar du efter en möjlighet att donera din njure och vi kommer att erbjuda dig $ 700,000.00 USD för din en Njur jag är neurolog på sjukhuset i Saint Lazar, du kan kontakta oss idag
    VIA EMAIL: doctorstevenmark4@gmail.com eller
    VIAWHATSAPP: | + 46-761507338

    SvaraRadera
  15. MEDDELANDE 2019 !!!

    Delight Medical Hospital (DMH)

    Är du i en ekonomisk röra?

    Behöver du pengar för att betala stora skulder?

    Undrar du hur man tar upp brådskande pengar för brådskande behov?

    Vänta, varför inte överväga att sälja en njure för en mycket bra summa ($ 550.000) en halv betalning kommer att göras först före operationen för att dra nytta av tvivel till en riktig givare.

    Jag är doktor Larry Patryk, en företrädare för Delight Medical Hospital. (DMH) Våra grenar är belägna i: -

    USA, INDIEN, MALAYSIEN, NIGERIEN, AUSTRALIEN, KUWAIT, SENEGAL.

    NOTERA:-

    * Donor måste vara kliniskt frisk.

    * Donor ska ha någon av blodtypen A +, B + eller O + för att kunna donera sitt orgel.

    * Donor ska ha en kroppsmassa på minst 35.

    * Donor får inte vara rökare eller alkoholavvikare.


    Om du är intresserad, kontakta oss på
    E-post; Larrypatryk@gmail.com.
      whatsapp; +16318005167

    SvaraRadera
  16. Hello all
    am looking few years that some guys comes into the market
    they called themselves hacker, carder or spammer they rip the
    peoples with different ways and it’s a badly impact to real hacker
    now situation is that peoples doesn’t believe that real hackers and carder scammer exists.
    Anyone want to make deal with me any type am available but first
    I‘ll show the proof that am real then make a deal like

    Available Services

    ..Wire Bank Transfer all over the world

    ..Western Union Transfer all over the world

    ..Credit Cards (USA, UK, AUS, CAN, NZ)

    ..School Grade upgrade / remove Records

    ..Spamming Tool

    ..keyloggers / rats

    ..Social Media recovery

    .. Teaching Hacking / spamming / carding (1/2 hours course)

    discount for re-seller

    Contact: 24/7

    fixitrogers@gmail.com

    SvaraRadera
  17. We are urgently in need of kidney donors in Apollo Hospital India for the sum of $800,000.00 USD (6.80Crores). For more details contact us via the below Email.
    E-mail: apollo.hospital101@gmail.com
    Mobile Number: +917338349363
    Whats-app: +917338349363

    SvaraRadera
  18. Vill du köpa en njure eller sälja din
    njure? Är du
    söker en möjlighet att sälja din njur för pengar
    på grund av ekonomisk nedbrytning och du vet inte vad du ska göra
    gör, kontakta oss idag så ska vi erbjuda dig bra
    pengar 400 000 dollar för din njure. Jag heter DOCTOR MARTEN
    är nefrolog i MARTEN HOSPITAL. Vårt sjukhus är
    specialiserat på njurkirurgi och vi hanterar också
    köp och transplantation av njurar med levande an
    motsvarande givare.
    Vi är belägna i indiska, Turkiet, USA, Malaysia, Dubai
    Om du är intresserad av att sälja eller köpa njurar ska du inte göra det
    tveka att kontakta oss via e-post.
    E-post: martenhospital@gmail.com

    Vänliga hälsningar

    DR MARTEN

    SvaraRadera
  19. Vill du sälja din njur?
    Söker du efter en möjlighet att sälja din njur för pengar på grund av ekonomisk nedbrytning och du inte vet vad du ska göra?
    Kontakta oss idag via dr.louisclinic@gmail.com så ska vi erbjuda dig ett bra belopp för din njure eftersom vi akut behöver njure i vår klinik eller ring 918704214690
    e-post: dr.louisclinic@gmail.com
    whatsapp: 1- (725) 2017759
    Pris: $650,000USD

    SvaraRadera
  20. Do you have an unfinished project due to poor funding? Do you need money to invest in any specialty that will benefit you? DEBY FINANCING LOANS COMPANY aims is to provide excellent professional financial services which include the followings
    *1* Personal loan
    *2* Business loan
    *3* Home loan
    *4* Farm Loan
    *5* Education loan
    *6* Debt consolidation loan
    *7* Truck Loan
    *8* Car Loan
    *9* Eviction Loan
    *10* Equipment Loan
    *11* Hotels Loan
    *12* Refinancing Loan and many more.

    CONTACT LENDER COMPANY:

    C.E.O. Deby Johnson.
    loanoffer@debyfinancingloans.com
    debyfinancingloans@gmail.com
    Whatsapp Number: +447459797459
    Whatsapp Number: +918375004762
    DEBY FINANCING LOANS COMPANY

    SvaraRadera
  21. DU BEHÖVER LÅN Jag fick precis mitt lån på 200 000,00 kr från REMY.CREDIT Skicka e -post till dem nu för ditt lån (remy.credit111@gmil.com) whatsapp: +46769618757 de är de bästa, ge dem ett försök och vittna om att låneförbudet är mycket snabbt och säkert med interstat på 2% EMIAL: (remy.credit111@gmail.com) Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? de har snabbt och enkelt lån till dig Jag heter karlsson från Stockholm Sverige är en ensamstående mamma är mycket nöjd nu med mina 2 barn REMY COMPAY är det bästa få ditt lån idag} Maila honom nu för ett snabblån Mail: remy.credit111@gmail.com Gud välsigne dig, herr REMY FINK.....

    SvaraRadera
  22. Welcome to Columbia Asia
    Do you want to sell your organ for 600,000.00 euro kindly contact us at Columbia Asia Hospital Email :columbiaasiahospital91@gmail.com

    Whatsapp: +22951017647

    Whatsapp: +22951017647

    Whatsapp: +22951017647

    SvaraRadera
  23. Hi, We're looking for kidney donors We are located in Indian, Canada, UK, Turkey, USA, Malaysia, South Africa,Jordan etc Very urgently. B+ve , O+ve and A+ve We pay 600,000EUROS per kidney age should be more than 19 years. Interested person's should contact us via Email: columbiaasiahospital91@gmail.com
    columbiaasiahospital91@gmail.com
    Whatsapp : +22951017647
    Whatsapp : +22951017647
    Whatsapp : +22951017647

    SvaraRadera
  24. مرحبًا بكم في كولومبيا آسيا
    هل تريد بيع أعضائك مقابل 600000.00 يورو ، يرجى الاتصال بنا على البريد الإلكتروني لمستشفى كولومبيا آسيا: columbiaasiahospital91@gmail.com

    واتس اب: +22951017647

    واتس اب: +22951017647

    واتس اب: +22951017647

    SvaraRadera
  25. Kidney donor needed urgently, My client is urgently in need of a kidney transplant, If interested to sell contact here on my what'sApp number +4915219253693 Or Email: kidneydeal@gmail.com

    SvaraRadera
  26. Vill du köpa en njure, kroppsorgan eller vill du sälja din njure eller kroppsorgan? Letar du efter en möjlighet att sälja din njure för pengar på grund av ekonomiskt sammanbrott och du inte vet vad du ska göra, kontakta oss idag så ska vi erbjuda dig en bra summa pengar $500 000 dollar för din njure. Jag heter doktor MAXWELL och är neurolog på BILL ROTH Sjukhus. Vårt sjukhus är specialiserat på njurkirurgi och vi hanterar även inköp och transplantation av njurar med en levande en motsvarande donator. Vi finns i Indien, USA, Malaysia, Singapore. Japan.

    Meddela oss gärna om du är intresserad av att sälja eller köpa njure eller
    Organ's tveka inte att kontakta oss på och via e-post.

    E-post: Birothhospital@gmail.com
    Vad är appnummer:+33751490980

    Vänliga hälsningar
    CHEF MEDICINSK DIREKTÖR
    DR MAXWELL

    SvaraRadera
  27. Hej allihopa.

    Mitt namn är Dr Kate Adams, är en frenolog på Adams Hospital. Vårt sjukhus är specialiserat på njurkirurgi och vi sysslar även med köp och transplantation av njurar med en levande en motsvarande donator. Vi finns i Dubai, Turkiet, USA, Malaysia. Om du är intresserad av att sälja eller köpa njurar, tveka inte att kontakta oss via e-post: kateadams946@hotmail.com

    Whatsapp.. +234 8146161694

    Min hälsning

    Dr Kate Adams

    SvaraRadera
  28. Hej allihopa.

    Mitt namn är Dr Kate Adams, är en frenolog på Adams Hospital. Vårt sjukhus är specialiserat på njurkirurgi och vi sysslar även med köp och transplantation av njurar med en levande en motsvarande donator. Vi finns i Dubai, Turkiet, USA, Malaysia. Om du är intresserad av att sälja eller köpa njurar, tveka inte att kontakta oss via e-post: kateadams946@hotmail.com

    Whatsapp.. +234 8146161694

    Min hälsning

    Dr Kate Adams....

    SvaraRadera
  29. Vill du köpa en Njure eller vill du sälja din
    njure? Är du
    letar efter en möjlighet att sälja din njure för pengar
    på grund av ekonomiskt sammanbrott och du vet inte vad du ska göra
    gör, kontakta oss idag så ska vi erbjuda dig bra
    summa pengar $400 000 dollar för din njure. Jag heter DOKTOR BENJAMIN
    Jag är nefrolog på FORTIS Sjukhus. Vårt sjukhus är
    specialiserat på njurkirurgi och vi sysslar även med
    köp och transplantation av njurar med en levande en
    motsvarande givare.
    Vi finns i Indien, Turkiet, USA, Malaysia, Dubai
    Om du är intresserad av att sälja eller köpa njurar, gör det inte
    tveka att kontakta oss via E-POST OCH WHATSAPP.
    E-post: fortishospital4040@gmail.com
    WhatsApp: +447928954118

    Vänliga hälsningar

    DR BENJAMIN

    SvaraRadera
  30. VI HAR ETT LÅN TILL DIG ANSÖK OM ETT IDAG OCH VAR GLADA VI ÄR HELA FÖR DIG FR ALLA LÅNTYPER kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
    Hej Behöver du ett snabbt lång- eller korttidslån med en relativt låg ränta så låg som 2%? Vi erbjuder företagslån, personliga lån, bostadslån, autolån, studielån, skuldkonsolideringslån etc. oavsett din kreditvärdighet.
    Personliga lån (säkra och osäkra)
    Företagslån (säkra och osäkra)
    Konsolideringslån och många fler.
    Kontakta oss för mer information om låneerbjudande så löser vi ditt ekonomiska problem du har ditt lån inom 6 -12 timmar. kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
    Vi har ett lån till dig ,

    SvaraRadera