tisdag 23 april 2013

Intervju

Vi har träffat Ulla Berggren, en vanlig mormor i sina bästa år. Hon ser sin kropp som ett tempel, något som endast hon får lägga vantarna på.
"Ingen får gräva i mig, det ska ni ha klart för er!"

Vi träffar Ulla på ålderdomshemmet i Sandbyhov. Hon har några mycket starka åsikter angående vårt arbete och organdonation. Mitt i en tugga med mikrovärmd kalvfilé så säger hon uttryckligen:
"Att skära i kroppen är som att skära i snoppen... Det får man väl inte säga, men man är inte hel längre. Man har blivit av med sin manlighet och integritet. Det som är mitt är mitt."

Under vidare diskussioner får Ulla komma väl till tals. Hon är kristen, men hon tycker inte att organdonation är fördelaktigt, till skillnad från vad bibeln är att tolka. Inte ens efter sin död så vill hon vara uppskärd. Hon vill vara hel, i det fallet att hon återuppstår efter sin död. Därmed måste hon ha alla fungerande organ kvar när hon återvänder till jorden. Det är inte det att hon inte vill rädda en annan människa, men det får gärna ske utan hennes hjälp.
"Alla människor är födda med en egen uppsättning organ. Att låna från någon annan är smutsigt."


1 kommentar:

  1. Hej kära herre / fru

    Jag är DR. Miller Porter och jag handlar om att köpa / sälja njurar, vi är specialiserade på att sälja och köpa olika delar av kroppen som lever, njurar, hjärtan och andra delikata delar av kroppen. Vi har ett välutrustat sjukhus, och mina läkare är välutbildade. Det finns inget behov av att du är rädd för att operationen är livslös operation. Så alla intresserade borde snabbt kontakta våra tjänstemän på Drmillerporter102@gmail.com

    Se till att du inte tvekar att kontakta oss eftersom vi säkert kommer att se till att vi jobbar med dig, och vi kommer också att se till att du tycker om att göra affärer med oss.

    E-post: Drmillerporter102@gmail.com

    Tack
    Dr Miller

    SvaraRadera