tisdag 23 april 2013

Förberedelser, utförande och avslut


Vid de tillfällena det blir donation samordnar donationsprocessen med de olika transplantationerna med hjälp av en transplantationskoordinator.

Närstående kontaktas
Ansvarig läkare, oftast tillsammans med ansvarig sjuksköterska, tar upp frågan om donation med de närstående, oavsett om den avlidne anmält sig som positiv, negativ eller inte anmält sig alls i Donationsregistret. Även om den avlidne anmält sig i Donationsregistret kan han eller hon senare ha ändrat sin ståndpunkt. Närstående får tid på sig att fundera och ges tid till att ställa frågor. Om det framkommer att den avlidne var positiv till att donera sina organ eller vävnader efter sin död eller att de närstående tror att det var enligt den avlidnes vilja kontaktas transplantationskoordinatorn på nytt.
Koordinatorn inhämtar då uppgifter om den avlidnes eventuella tidigare sjukdomar, mediciner samt aktuella uppgifter. För att avgöra om man kan använda vissa organ för transplantation kan man bland annat komma att behöva göra vissa röntgenundersökningar av till exempel hjärta och lungor. De närstående hela tiden får information om vad som händer. Oftast tar koordineringen flera timmar.

Förberedelser inför operation
De patienter som ska få organen ska kontaktas och transporteras till transplantationsavdelningen och förberedas för operation. När koordinatorn vet vilka mottagare som ska transplanteras och när de kan vara på sjukhuset kan hon eller han bestämma tid för när man kan påbörja donationsoperationen. De närstående kan vara med hela tiden tills man för den avlidne till operationsavdelningen.
Donationsingreppet utförs av transplantationskirurger. Transplantationskoordinatorn är även med under ingreppet. Själva operationen utförs som en vanlig operation. Vad man kan se efter operationen är ett ihopsytt operationssår. Efter donationsoperationen förs oftast den avlidne tillbaka till avdelningen där han eller hon görs i ordning. Närstående kan då komma tillbaka och ta ett sista farväl. Ibland förs den avlidne istället till sjukhusets bårhus.

1 kommentar:

  1. Hej kära herre / fru

    Jag är DR. Miller Porter och jag handlar om att köpa / sälja njurar, vi är specialiserade på att sälja och köpa olika delar av kroppen som lever, njurar, hjärtan och andra delikata delar av kroppen. Vi har ett välutrustat sjukhus, och mina läkare är välutbildade. Det finns inget behov av att du är rädd för att operationen är livslös operation. Så alla intresserade borde snabbt kontakta våra tjänstemän på Drmillerporter102@gmail.com

    Se till att du inte tvekar att kontakta oss eftersom vi säkert kommer att se till att vi jobbar med dig, och vi kommer också att se till att du tycker om att göra affärer med oss.

    E-post: Drmillerporter102@gmail.com

    Tack
    Dr Miller

    SvaraRadera